Kedlubnové placky
Kedlubnové placky
Suroviny
200 g zakysané smetany 150 g kedlubny 70 g šunky nakrájené na drobno 2-3 lžíce nastrouhaného sýru (Eidam, Gouda) cca 3 lžíce hladké mouky 1 vejce 1/2-1 lžička sušeného česneku libovolné bylinky (nemusí být) sůl pepř tuk na smažení
Postup přípravy receptu
Kedlubnu nastrouháme na hrubo. Přidáme smetanu, vejce a všechny zbývající suroviny. Těstíčko by nemělo být tekuté.
Mouku přidáváme postupně, do konzistence malinko hustšího bramborákového těsta.
Lžící klademe do rozehřátého tuku kopečky a upravíme je do placiček. Smažíme z obou stran do zlatova.
Hotové placky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Dobré jsou teplé i studené.
Zdroj: umvk.cz