Kynuté houštičky se sezamem
Suroviny
500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 1 lžička cukru 2 lžičky soli 1 vejce 25 g droždí 50 g rozpuštěného másla sezamové semínko na posypání bílek na potření
Postup přípravy receptu
Do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí, přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, osolíme a přidáme rozpuštěné máslo a celé vejce, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké husté těsto, necháme kynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na 16 kusů, každý ještě rozkrájíme na třetiny, vyválíme válečky a spleteme copánky.
Na plechu potřeme bílkem a posypeme sezamovými semínky. Necháme ještě chvíli odpočinout.
Předáme do předehřáté trouby na 190°C a péčeme zhruba 20 minut.