Kynuté bramborové houštičky
Suroviny
Těsto: 1 lžička krupicového cukru 400 g hladké mouky 20 g čerstvého droždí 1 vejce + na potření 100 ml oleje 200 g uvařených a oloupaných brambor sůl Na posypání: sezamové semínko kmín mořská hlubozrnná sůl
Postup přípravy receptu
V míse promícháme 100 ml vlažné vody s cukrem, lžičkou hladké mouky a droždím. Necháme vzejít kvásek.
Do větší mísy prosejeme zbylou mouku. Přidáme vejce, olej, nastrouhané brambory, sůl a nakonec kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu.
Nakynuté těsto rozdělíme na dvanáct dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky. Navrchu je lehce nařízneme do mřížky. Předáme je na plech s pečící fólií. Potřeme je rozšlehaným vejcem. A posypeme sezamem, solí a kmínem.
Pečeme je ve vyhřáté troubě při 200°C zhruba 20 minut.
Poznámka
Kdyby se vám zdálo těsto moc lepivé, můžete přisypat trochu hladké mouky. I vál si pomoučíme
Komentáře
Přehled komentářů
Houštičky?? Co to je? :-o
Re: ??
(Monika, 28. 3. 2018 19:45)Jak co to je. Nevidíte snad. Je to snad jasně napsaný. Jsou velmi dobrý a chutný. Když nevyzkouší tě a nechutnáte budete že psát jen kritiku tak bohužel. Recept je od toho aby se vyzkoušel a ne hned kritizoval. Kritiku zde nebudu podporovat.
??
(Marie, 27. 3. 2018 16:47)