Kaiserky
Suroviny:
300 ml mléka
250 g hladké mouky
125 g polohrubé mouky
125 g pšeničné chlebové mouky
25 g másla
15 g soli
10 g čerstvého droždí
5 g cukru
Na posypání:
Lněné semínko
hrubá sůl
kmín
sezamové semínko
Na potření:
1 rozšlehané vejce
Postup:
Že surovin připravíme kynuté těsto, rozdělíme jej na 12 kulatých bochánků, umístíme na pečícím papír a necháme je 10 minut odpočinout. Tvořítko na kaiserky položíme na bochánek a protlačíme těsto až na podložku. Bochánky o obrátíme dekorem dolů a necháme je dalších cca 15 minut kynout. Poté obrátíme zpět, potřeme vejcem, posypeme a pečeme v předehřáté troubě při 220°C na zhruba 10 minut.