Domácí rohlíky
Suroviny
350 g špaldové mouky 250 mléka 25 g droždí 25-30 g rozpuštěného másla 1 lžička soli 1 lžička cukru 1-2 lžíce mléka
Postup přípravy receptu
Droždí rozdrobíme v teplém mléce a přidáme cukr.
Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem.
Pak přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, podle konzistence můžeme popřípadě přidat mouku.
Když jsou těsta litá, rozdělíme je na dva díly a posypeme je moukou. Obě poloviny těst ještě rozdělíme na 4 díly a rozválíme je na co nejtenčí trojúhelníky a srolujeme je do tvaru rohlíků.
Opatrně rohlíky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a povrch rohlíků potřeme mlékem.
Vložíme je do vyhřáté trouby na 210-200°C a pečeme je zhruba na 15-20 minut.