Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ořechová bábovka s kandovaným ovocem a kousky čokolády

26. 3. 2018


Suroviny
160 g polohrubé mouky 120 g mletých vlašských ořechů 200 g moučkového cukru 50 g kandovaného ovoce 50 g hořké čokolády 120 ml mléka 150 ml oleje 1 kypřící prášek do pečiva 5 vajec tuk a hrubá mouka na formu moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pak do ní přidáme mléko a olej, nakonec mleté ořechy a směs mouky a kypřícího prášku.

Do hotového těsta zamícháme kandované ovoce a nasekanou hořkou čokoládu a pak těsto urovnání do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.

Pečeme po alobalem při teplotě 180°C asi 35 minut, pak alobal sundáme a dopečeme.

Při pečení zkusíme špejlí, upečenou bábovku, necháme jí ve formě částečně vychladnout.

Pak jí opatrně vyklopíme. Před podáváním ji posypeme moučkovým cukrem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář