Ořechová bábovka s kandovaným ovocem a kousky čokolády
Suroviny
160 g polohrubé mouky 120 g mletých vlašských ořechů 200 g moučkového cukru 50 g kandovaného ovoce 50 g hořké čokolády 120 ml mléka 150 ml oleje 1 kypřící prášek do pečiva 5 vajec tuk a hrubá mouka na formu moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pak do ní přidáme mléko a olej, nakonec mleté ořechy a směs mouky a kypřícího prášku.
Do hotového těsta zamícháme kandované ovoce a nasekanou hořkou čokoládu a pak těsto urovnání do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.
Pečeme po alobalem při teplotě 180°C asi 35 minut, pak alobal sundáme a dopečeme.
Při pečení zkusíme špejlí, upečenou bábovku, necháme jí ve formě částečně vychladnout.
Pak jí opatrně vyklopíme. Před podáváním ji posypeme moučkovým cukrem.