Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Suroviny
1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek hladké mouky 3/4 hrnku cukr moučka 250 g másla nebo Hery 2 žloutky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky mleté skořice 2 lžíce mandlových lupínků (nemusí být) 500 g povidel cukr vanilkový cukr skořice lžíce rumu
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny na těsto smícháme a vytvoří se drobenka.
Na plech (30x40) dáme pečící papír. 2/3 odebereme a nasypeme na plech a utlačíme (třeba válečkem.) Ochucená povidla naneseme a těsto. Na povidla naneseme zbytek drobenky do které jsme přimíchali mandle.
Pečeme při 190 - 200 °C do růžova.
Koláč je hodně křehký, proto ho necháme úplně vychladnout.
zdroj: umvk.cz