Domácí noky se zelím a uzenou krkovičkou
Suroviny:
550 g vařených brambor
150 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
pepř
30 g másla
1 kg kysaného zelí
2 větší cibule
Olej
750 g uzené krkovičky
Postup:
Nejdříve si připravíme noky.
Brambory ve slupce dáme vařit. Pak uvařené je dáme vychladit. Pak je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle přidáme mouku, vejce sůl a vše vypracujeme na těsto. Pak těsto vyválíme na válečky a uděláme si noky. Noky pak dáme do vařit do osolené vroucí vody. Jak noky vyplavou na povrch jsou hotové. Dame je do mísy a dáme trochu másla aby se nám neslepily noky k sobě. Pak si dáme podusit zelí. Mezitím si osmahneme cibuli kterou jsme si oloupali a nakrajeli na jemno. Krkovičkou jsme si celou nakrajeli na kostičky trochu větší. Když je zelí hotove a cibule tak vše dáme do velké pánve spolu s krkovičkou a noky a vše pořádně smícháme dohromady. Nakonec pak osolíme a opepříme.