Bramborový guláš
Suroviny
2 špekáčky 5 brambor 1 cibule 1 stroužek česneku 2 Kl majoránky 2 Kl sladké mleté papriky 1 Kl mleté pálivé papriky 1/2 Kl mletého kmínu 1,5 litrů hovězího vývaru ( bujónová kostka) sůl pepř olej Na zahuštění: 100 ml vody 1 Pl hladké mouky
Postup přípravy receptu
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji.
Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu, zasypeme je sladkou a pálivou paprikou. Hrnec odstavíme, základ guláše promícháme, aby paprika pustila barvu, vše zalijeme vývarem.
Vývar přivedeme k varu, ochutíme ho česnekem, majorankou a kmínem. Podle potřeby osolíme a opepříme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit do vroucí polévky. Jakmile jsou brambory téměř měkké, rozmícháme v troše vody mouku a guláš zahustíme.
Guláš ještě krátce povaříme, aby nám zhoustl a podle chuti ještě můžeme osolit nebo opepřit.