Vánoční perníčky s medem
Suroviny
750 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 220 g medu 150 g Hery 3 celá vejce 2 lžíce kakaa 1 lžíce perníkového koření (Medový perník) 2 lžičky sody Poleva : 1 vejce 250 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu
Do mísy vysypeme mouku, přidáme cukr, sodu, perníkové koření, kakao a nakonec med, na kousky nakrájenou heru a vejce.
Vše řádně ručně vypracujeme na hladké těsto, které dáme nejlépe přes noc do ledničky odpočinout.
Těsto na pomoučněném vále vyválíme na silný plát přibližně 3-5 mm a pomocí formiček vykrajujeme různé tvary.
Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem ve vyhřáté troubě zhruba 8-10 min.
Hotové vychladlé perníčky zdobíme dle vlastní libosti polevou.
Poleva : V misce vymícháme bílek společně s prosátým cukrem na hladkou bílou polevu.
Poznámka
Troubu jsem předehrála na 180°C a pak stáhla a pekla při teplotě 130-120°C