Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční perníčky s medem

26. 3. 2018


Suroviny

750 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 220 g medu 150 g Hery 3 celá vejce 2 lžíce kakaa 1 lžíce perníkového koření (Medový perník) 2 lžičky sody Poleva : 1 vejce 250 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

Do mísy vysypeme mouku, přidáme cukr, sodu, perníkové koření, kakao a nakonec med, na kousky nakrájenou heru a vejce.

Vše řádně ručně vypracujeme na hladké těsto, které dáme nejlépe přes noc do ledničky odpočinout.

Těsto na pomoučněném vále vyválíme na silný plát přibližně 3-5 mm a pomocí formiček vykrajujeme různé tvary.

Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem ve vyhřáté troubě zhruba 8-10 min.

Hotové vychladlé perníčky zdobíme dle vlastní libosti polevou.

Poleva : V misce vymícháme bílek společně s prosátým cukrem na hladkou bílou polevu.

Poznámka

Troubu jsem předehrála na 180°C a pak stáhla a pekla při teplotě 130-120°C

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář