Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linecké cukroví

5. 2. 2019

Suroviny:
420 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
300 g změkleho másla
4 žloutky
hladká mouka na vál
Marmeláda na slepení

Postup:
Mouku si prosejeme do mísy s oběma cukry. Pak do sypké směsi přidáme změklé máslo a žloutky a zpracujeme hladké těsto. Takto připravené těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
Troubu si předehřejeme na 160°C ( horkovzdušná na 140°C)
Těsto si rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Pomocí vykrajovatek ve tvaru kolečka nebo hvězdičky vykrojime jednotlivé tvary a přeneseme je plech vyložený pečícím papírem. Cukroví pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut.
Upečené kousky necháme vychladnout. Polovinu potřeme oblíbenou marmeládou a druhou polovinou je upeceneho cukroví

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář