Buchty s povidly
Těsto:
500 g hladké mouky
hrnek mléka
2 vejce
0,5 hrnku oleje
kostka droždí
špetka soli
4 lžíce krystalového cukru
olej na potření
Náplň:
Povidla
Postup:
Z uvedených surovin zpracujeme hladké vláčné těsto. Pokud je těsto příliš řídké přisypeme mouku. Těsto necháme nakynout asi tak hodinu.
Z nakynuté těsta odkrajujeme lžící libovolné kousky. Každý kousek zploštíme, dáme na něj trochu povidel a zabalíme buchtu.
Plech vytřeme olejem a postupně na něj pokládáme buchty. Než přidáme další, potíráme je že všech stran olejem aby při pečení šli od sebe oddělit. Necháme je na plechu ještě 15-20 minut kynout.
Plech vyložíme do předehřáté troubě na 200°C a pečeme 20 minut.