Řízky z mletého masa sýru a mrkve
17. 4. 2018
Suroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 150 g strouhaného sýru (Gouda)
- cca 100 ml kondenzovaného mléka (Tatra)
- malá mrkev
- sůl
- pepř
- Na obalení:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- tuk na smažení
-
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nastrouháme na jemno. Maso, sýr, mrkev, sůl a pepř promícháme. Přidáme mléko a pořádně zpracujeme.
-
Když je maso důkladně promíchané a kompaktní, uložíme ho na nejméně dvě hodiny do lednice. Klidně přes noc.
-
Navlhčenýma rukama vytvarujeme ploché řízky. Obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. ©
-
Zdroj: umvk.cz
-
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář